Over ons

RRU 3D Services is een maakbedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen van prototypes en het uitvoeren van kleine tot middelgrote serieproducties.

Welkom bij RRU 3D Services. Onze 'Over Ons' pagina biedt een blik achter de schermen van ons vooruitstrevend productiebedrijf. Gedreven door een heldere visie om hoogwaardige diensten te leveren, hebben we ons gespecialiseerd in het vervaardigen van prototypes en het uitvoeren van kleine tot middelgrote serieproducties.

Met meer dan tien jaar ervaring in manufacturing en productontwikkeling hebben we onze expertise ontwikkeld in het toepassen van geavanceerde productietechnologieën, waaronder 3D-printen, 3D-scannen, CNC-frezen en lasersnijden. Onze focus ligt op het nauwkeurig en efficiënt produceren van zowel complexe objecten als functionele onderdelen. 

Ons bedrijf beschikt over een uitgebreid machinepark, waardoor we in staat zijn om de productie grotendeels in eigen huis te realiseren. Dit stelt ons niet alleen in staat om korte doorlooptijden te handhaven, maar biedt ook flexibiliteit aan onze klanten. Ook werken wij nauw samen met geselecteerde partners binnen de Qeske Community

Onze 'Over Ons' pagina biedt u een inkijkje in de waarden en toewijding die de basis vormen van ons bedrijf. Ontdek de mensen achter de producten en de passie achter de precisie bij RRU 3D Services.


Een blik terug in de tijd

2013

Start op zolderkamer & eerste bedrijfspand


RepRapUniverse is in 2013 gestart op een zolderkamer in Landgraaf als een uit de hand gelopen hobby. Door de aanschaf van een eerste RepRap 3D-printer kit uit de UK voor kerst en draadstangen en schroeven uit de bouwmarkt werd de eerste 3D-printer in mekaar gezet (een Prusa Mendel i2). Deze printer bestond uit een veeltal 3D-geprinte onderdelen en kon zich zo zelf gedeeltelijk reproduceren. Nadat er steeds meer vraag kwam naar geprinte onderdelen werd er een webshop opgezet en vanuit de zolderkamer DIY 3D-printer kits verkocht (en steeds meer onderdelen).

Na de aanschaf van een CNC-machine om onderdelen ook te frezen werd de zolderkamer al snel te klein en zijn we in het najaar van 2013 verhuisd naar een geschikt bedrijfspand op industriegebied Haefland in Brunssum.


2013 - 2020 

Ontwikkeling 3D-printers & 3D-printer Store


In Brunssum zijn we ons in de daaropvolgende jaren gaan specialiseren in de ontwikkeling van eigen 3D-printers (Prusa i3 Achatz Edition, easyDelta, KISS 200 & Kiss 400) en gerelateerde producten. Zo hebben we o.a. samen met uitvinder Kai Parthy uit Keulen een eigen spuitkop ontwikkeld (1730 Full Metal Hotend) waarmee geavanceerde materialen konden worden geprint.

In 2017 verlieten we Brunssum en verhuisden we naar de Rodaboulevard in Kerkrade. Hier runden wij tot 2020 een 3D-printer Store waar de klant alles kon kopen op het gebied van 3D-printing. Van 3D-printers tot filament en componenten.

2020 - heden 

Focus op Services


Sinds de zomer van 2020 zitten wij op een nieuwe locatie op de Rodaboulevard in Kerkrade en richten wij ons op het aanbieden van diverse services op het gebied van Additive Manufacturing (AM) en Subtractive Manufacturing (SM). Wij helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten en onderdelen (prototyping) als ook bij het seriematig printen van onderdelen.


Core team

Richard Achatz

Managing Director

Richard is uw aanspreekpunt voor alle vragen en aanvragen. 

Expert op het gebied van 3D-printen (FDM, SLA en SLS), CAD Design (Fusion 360) en moderne productietechnologieën. 


 https://www.linkedin.com/in/richard-achatz

 richard.achatz@reprapuniverse.com

Franz Xaver Achatz 

Technical Supervisor

Franz is de Willi Wortel van RRU met een onschatbare berg aan ervaring en kennis op het gebied van technische toepassingen en productietechnologieën.

Expert op het gebied van Additive Manufacturing, Subtractive Manufacturing en elektrotechniek.


 https://www.linkedin.com/in/franz-achatz

 franz.achatz@reprapuniverse.com