3D-Printing Services


Ontdek de veelzijdige mogelijkheden met onze 3D-printing service, ideaal voor het realiseren van prototypes en kleine serie producties. Jouw digitale ontwerpen krijgen nauwkeurig vorm in tastbare realiteit, waar innovatie centraal staat.

Van prototype tot serie productie


Of u nu een nieuw product wilt ontwerpen, een bestaand ontwerp wilt verbeteren of een concept wilt valideren, onze 3D-printdiensten bieden de flexibiliteit en precisie die nodig zijn voor diverse projecten. Van prototyping tot serieproducties begeleiden wij u door elke fase van het proces met aandacht voor detail en een streven naar perfectie.

Ontdek de enorme mogelijkheden van 3D-printing en breng uw ideeën tot leven met onze betrouwbare en professionele 3D-printdiensten. Wij zijn er trots op samen te werken aan de toekomst van innovatie.

3D-Printing Algemeen

3D-printing, ook wel bekend als additive manufacturing, is een revolutionaire technologie waarmee driedimensionale objecten laag voor laag worden opgebouwd. Het begint met een digitaal ontwerp dat vervolgens wordt omgezet in fysieke vorm. Vergelijkbaar met hoe een gewone printer tekst op papier afdrukt, creëert een 3D-printer een tastbaar object door laag na laag materiaal toe te voegen. 

Deze veelzijdige technologie wordt gebruikt voor het produceren van uiteenlopende items, variërend van prototypes en gepersonaliseerde producten tot serie producties. Met 3D-printing ontvouwt zich een wereld van creatieve mogelijkheden waarbij digitale ideeën werkelijkheid worden.

Wat zijn de voordelen van 3D-printen?

3D-printing heeft de wereld van productie getransformeerd door zijn buitengewone flexibiliteit en innovatieve benadering. Deze technologie biedt een ongekende vrijheid in het ontwerpproces, waardoor complexe geometrieën en aangepaste structuren met gemak kunnen worden gerealiseerd. Het gaat verder dan traditionele productiemethoden door het minimaliseren van verspilling, omdat alleen het benodigde materiaal wordt gebruikt. 

Van het snel prototypen van ideeën tot het op maat produceren van unieke objecten, 3D-printing biedt een efficiënte en duurzame oplossing. Het vermogen om op lokaal niveau te produceren vermindert transportkosten en bevordert een meer circulaire economie. Kortom, 3D-printing belichaamt de toekomst van maatwerk en duurzame productie.


FDM (Fused Deposition Modeling)

Fused Deposition Modeling (FDM) is een 3D-printingtechnologie waarbij driedimensionale objecten worden opgebouwd door thermoplastische filamenten laag voor laag te extruderen. Het proces omvat het smelten van het filament en het nauwkeurig deponeren ervan om het gewenste object te vormen. FDM staat bekend om zijn kosteneffectiviteit en veelzijdigheid, waardoor het een populaire keuze is voor het produceren van prototypes, functionele onderdelen en complexe structuren. Het wordt vaak toegepast in diverse sectoren, variërend van productontwikkeling tot educatie.


SLA (Stereolithografie)

Stereolithografie (SLA) is een 3D-printingtechnologie waarbij lichtuithardende harsen laag voor laag worden uitgehard met behulp van een UV-laser. Dit proces transformeert vloeibare hars in een solide vorm, laag na laag, volgens het digitale ontwerp. SLA staat bekend om zijn precisie en het vermogen om uiterst gedetailleerde en complexe geometrieën te produceren. Het wordt vaak ingezet voor de creatie van nauwkeurige prototypes, sieraden en onderdelen met een hoge resolutie. SLA-technologie vindt toepassing in diverse sectoren, waaronder productie, tandheelkunde en design.


SLS (Selective Laser Sintering)

Selective Laser Sintering (SLS) is een 3D-printingtechnologie waarbij een laser wordt gebruikt om fijne poeders, zoals nylon of andere polymeren, laag voor laag te sinteren of te versmelten. Dit proces resulteert in de geleidelijke opbouw van solide objecten op basis van een digitaal ontwerp. SLS onderscheidt zich door zijn vermogen om complexe geometrieën en functionele onderdelen te produceren zonder de noodzaak van ondersteunende structuren. Deze technologie wordt veelvuldig toegepast voor het vervaardigen van prototypes, op maat gemaakte productie en functionele componenten in diverse sectoren, waaronder luchtvaart, automotive en medische toepassingen.

Over onze 3D-printservice


Of u nu een nieuw product wilt ontwerpen, een bestaand ontwerp wilt verbeteren of een concept wilt valideren, onze 3D-printdiensten bieden de flexibiliteit en precisie die nodig zijn voor diverse projecten. Van prototyping tot serieproducties begeleiden wij u door elke fase van het proces met aandacht voor detail en een streven naar perfectie.

Ontdek de enorme mogelijkheden van 3D-printing en breng uw ideeën tot leven met onze betrouwbare en professionele 3D-printdiensten. Wij zijn er trots op samen te werken aan de toekomst van innovatie.

Over onze 3D-Print Services

Over onze 3D-Print Service


PLA is een bio-afbreekbaar polymeer, verkregen uit hernieuwbare bronnen zoals maïs of suikerriet. Deze organische afkomst geeft PLA een ecologisch karakter en positioneert het als een duurzame keuze binnen de diverse materialen die gebruikt worden in 3D-printing.


FDM 3D-Printing
 • Milieuvriendelijkheid: PLA is biologisch afbreekbaar en afkomstig van hernieuwbare bronnen zoals maïs of suikerriet, wat duurzaamheid bevordert.
 • Toegankelijkheid: PLA is kosteneffectief en toegankelijk, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor verschillende toepassingen.
 • Veelzijdige toepassingen: Het eindresultaat met PLA is geschikt voor diverse toepassingen, variërend van educatieve modellen tot consumentenproducten.


Nadelen
 • Beperkte Hittebestendigheid: PLA heeft een beperkte hittebestendigheid tot ongeveer 50 tot 55 graden Celsius, waardoor het minder geschikt is voor toepassingen waar hogere temperaturen vereist zijn.
 • Minder Geschikt voor Industriële Belasting: Voor zware industriële toepassingen kan PLA minder geschikt zijn in vergelijking met materialen zoals ABS.


Toepassing
 • Prototypes voor Conceptontwikkeling: Voor snelle prototyping in conceptontwikkeling is PLA een geschikte en kosteneffectieve optie.
 • Consumentenproducten: PLA wordt vaak gebruikt voor het 3D-printen van consumentenproducten zoals telefoonhoesjes, speelgoed en huishoudelijke artikelen.
 • Educatieve Modellen: In het onderwijs wordt PLA vaak gebruikt voor het creëren van educatieve modellen en visuele hulpmiddelen.
 • Customized Producten: Het 3D-printen van gepersonaliseerde producten, van decoratieve items tot gebruiksvoorwerpen, is een veelvoorkomende toepassing van PLA.


Serieproducties

Bij RRU 3D Services gaat onze 3D-printservice verder dan enkel prototypes en modellen; we bieden ook seriematige productie met behulp van geavanceerde 3D-printing technologie. Of het nu gaat om kleine batches of grootschalige productie, onze 3D-printers maken het mogelijk om snel en efficiënt hoogwaardige producten te leveren.

Met voordelen boven traditionele productiemethoden stelt onze 3D-printing technologie ons in staat om snel ontwerpaanpassingen door te voeren en complexe vormen te produceren die anders moeilijk te realiseren zouden zijn. Daarnaast zijn de productiekosten voor kleine oplagen beduidend lager dan bij traditionele methoden.

Onze ervaren technici werken nauw met u samen om ervoor te zorgen dat de seriematige productie aan uw specificaties voldoet en tijdig wordt geleverd. We maken gebruik van hoogwaardige materialen zoals ABS, PLA, PETG en meer om optimale resultaten te garanderen.

Onze betaalbare en toegankelijke 3D-printservice voor seriematige productie staat klaar voor bedrijven in Nederland.  Of u nu een ambitieuze starter bent of een gevestigde onderneming vertegenwoordigt, wij bieden niet alleen concurrentiële tarieven maar ook snelle doorlooptijden die zich aanpassen aan uw behoeften.

Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen voor verdere details over onze 3D-printservice voor seriematige productie. Ontdek hoe wij uw onderneming kunnen ondersteunen bij het produceren van hoogwaardige producten. Bij RRU 3D Services bent u verzekerd van een betrouwbare partner voor professionele en doeltreffende 3D-printing diensten in Nederland!Stap1: Vul het aanvraagformulier in

Vul het aanvraagformulier in.


Stap2: Vul het aanvraagformulier in


 

Onze Werkwijze

1. Ideeënverkenning: Het proces begint met een persoonlijk gesprek waarin we uw visie, doelen en specificaties verkennen. We luisteren aandachtig naar uw ideeën en leggen de basis voor een succesvolle samenwerking.

2. Conceptueel Ontwerp: Ons ervaren team van ontwerpers gaat aan de slag om een gedetailleerd conceptueel ontwerp te creëren dat aansluit op uw wensen. Ook houden we rekening met alle technische aspecten van het prototype.

3. Virtuele Prototyping: Voordat we naar de fysieke fase gaan, bieden we u een virtueel prototype aan. Dit stelt u in staat om het ontwerp vanuit alle hoeken te bekijken en eventuele aanpassingen aan te geven. Uw tevredenheid is onze prioriteit.

4. 3D-Printen: Zodra het ontwerp is goedgekeurd, zetten we onze geavanceerde 3D-printers aan het werk. Met zorgvuldig uitgezochte materialen en onze nauwkeurige 3D-printtechnologie produceren we uw prototype met oog voor detail en vakmanschap.

5. Kwaliteitscontrole: Elk gefabriceerd prototype ondergaat een grondige kwaliteitscontrole. We garanderen dat het eindproduct voldoet aan de hoogste normen en nauwkeurig overeenkomt met uw oorspronkelijke visie.

6. Serieproductie (optioneel): Als uw project de behoefte heeft aan grootschalige productie, staan we klaar om u te ondersteunen. Onze geavanceerde 3D-printers zijn geschikt voor serieproducties, en we streven ernaar om ook op grote schaal de kwaliteit te handhaven.

7. Levering: Zodra de kwaliteit is gecontroleerd en bevestigd, zorgen we voor een tijdige en betrouwbare levering van het voltooide prototype of de serieproductie. We streven naar een efficiënt logistiek proces, waarbij het eindproduct veilig en volgens de afgesproken specificaties bij u wordt afgeleverd. Ons doel is een vlotte overgang van productie naar levering, zodat u snel gebruik kunt maken van het eindresultaat.

1. Bestandsanalyse: U levert ons uw 3D-bestand aan, en we beginnen met een grondige analyse. We bekijken de technische specificaties, optimaliseren waar nodig en zorgen ervoor dat het bestand klaar is voor het 3D-printproces.

2. Virtuele Prototyping (optioneel): Als u dat wenst, bieden we nog steeds de mogelijkheid van een virtueel prototype. Dit geeft u de kans om het ontwerp vanuit alle hoeken te bekijken en eventuele aanpassingen aan te geven voordat we naar de fysieke fase gaan.

3. 3D-Printen: Met uw (geoptimaliseerde) 3D-bestand gaan we over tot het printen. Met zorgvuldig uitgezochte materialen en onze nauwkeurige 3D-printtechnologie produceren we uw prototype met oog voor detail en vakmanschap.

4. Kwaliteitscontrole: Elk gefabriceerd prototype, gebaseerd op uw 3D-bestand, ondergaat een grondige kwaliteitscontrole. We garanderen dat het eindproduct voldoet aan de hoogste normen en nauwkeurig overeenkomt met uw oorspronkelijke visie.

5. Serieproductie (optioneel): Als uw project de behoefte heeft aan grootschalige productie, staan we klaar om u te ondersteunen. Onze geavanceerde 3D-printers zijn geschikt voor serieproducties, en we streven ernaar om ook op grote schaal de kwaliteit te handhaven.

6. Levering: Zodra de kwaliteit is gecontroleerd en bevestigd, zorgen we voor een tijdige en betrouwbare levering van het voltooide prototype of de serieproductie. We streven naar een efficiënt logistiek proces, waarbij het eindproduct veilig en volgens de afgesproken specificaties bij u wordt afgeleverd. Ons doel is een vlotte overgang van productie naar levering, zodat u snel gebruik kunt maken van het eindresultaat.

Materialen - Voordelen, Nadelen & Toepassingen

PLA is een bio-afbreekbaar polymeer, verkregen uit hernieuwbare bronnen zoals maïs of suikerriet. Deze organische afkomst geeft PLA een ecologisch karakter en positioneert het als een duurzame keuze binnen de diverse materialen die gebruikt worden in 3D-printing.


Voordelen
 • Milieuvriendelijkheid: PLA is biologisch afbreekbaar en afkomstig van hernieuwbare bronnen zoals maïs of suikerriet, wat duurzaamheid bevordert.
 • Toegankelijkheid: PLA is kosteneffectief en toegankelijk, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor verschillende toepassingen.
 • Veelzijdige toepassingen: Het eindresultaat met PLA is geschikt voor diverse toepassingen, variërend van educatieve modellen tot consumentenproducten.


Nadelen
 • Beperkte Hittebestendigheid: PLA heeft een beperkte hittebestendigheid tot ongeveer 50 tot 55 graden Celsius, waardoor het minder geschikt is voor toepassingen waar hogere temperaturen vereist zijn.
 • Minder Geschikt voor Industriële Belasting: Voor zware industriële toepassingen kan PLA minder geschikt zijn in vergelijking met materialen zoals ABS.


Toepassing
 • Prototypes voor Conceptontwikkeling: Voor snelle prototyping in conceptontwikkeling is PLA een geschikte en kosteneffectieve optie.
 • Consumentenproducten: PLA wordt vaak gebruikt voor het 3D-printen van consumentenproducten zoals telefoonhoesjes, speelgoed en huishoudelijke artikelen.
 • Educatieve Modellen: In het onderwijs wordt PLA vaak gebruikt voor het creëren van educatieve modellen en visuele hulpmiddelen.
 • Customized Producten: Het 3D-printen van gepersonaliseerde producten, van decoratieve items tot gebruiksvoorwerpen, is een veelvoorkomende toepassing van PLA.


ABS, een thermoplastisch polymeer in Fused Deposition Modeling (FDM), blinkt uit in zijn praktische veelzijdigheid. Van industriële prototyping tot consumentenproducten, ABS is een betrouwbaar werkmateriaal. Met sterke eigenschappen en hittebestendigheid is ABS een solide keuze voor functionele prototypes en geavanceerde 3D-geprinte objecten.


Voordelen
 • Hittebestendigheid. ABS behoudt zijn vorm en structuur tot temperaturen van ongeveer 85 tot 95 graden Celsius. Dit maakt het geschikt voor toepassingen waar het object wordt blootgesteld aan hogere temperaturen.
 • Duurzaamheid: Het eindresultaat met ABS is over het algemeen duurzaam en stevig, wat het geschikt maakt voor toepassingen waar robuustheid essentieel is.
 • Chemische bestendigheid:  ABS vertoont een goede weerstand tegen bepaalde chemicaliën (matige zuren), waardoor het geschikt is voor omgevingen waar blootstelling aan chemicaliën kan optreden.


Nadelen
 • Milievriendelijkheid: ABS is niet biologisch afbreekbaar en heeft een op aardolie gebaseerde oorsprong, wat kan conflicteren met milieubewuste benaderingen.
 • Gevoeligheid voor UV-Straling: ABS is gevoelig voor deuken en verkleuring bij blootstelling aan langdurig zonlicht, wat het minder geschikt maakt voor buitentoepassingen zonder aanvullende bescherming.


Toepassing
 • Prototypes voor Industriële Componenten: In de industrie wordt ABS vaak gebruikt om prototypes te vervaardigen voor industriële componenten, variërend van machineonderdelen tot behuizingen.
 • Automobielindustrie: Binnen de auto-industrie wordt ABS toegepast voor het creëren van functionele prototypes, interieurcomponenten en aangepaste accessoires.
 • Consumentenelektronica: Voor de productie van behuizingen, schakelaars en andere componenten in de consumentenelektronica wordt ABS frequent ingezet.
 • Medische Apparaten en Prototypes:  ABS wordt gebruikt om prototypes van medische apparaten te produceren en speelt een rol in de ontwikkeling van aangepaste hulpmiddelen.
 • Educatieve Modellen: In het onderwijs wordt ABS vaak gebruikt voor het creëren van educatieve modellen en visuele hulpmiddelen.
 • Architectuur: Architecten benutten ABS voor het vervaardigen van schaalmodellen van gebouwen en structuren, waarbij de nauwkeurigheid van FDM van cruciaal belang is.
 • Customized Consumentenproducten: Consumentenproducten zoals telefoonhoesjes, speelgoed en huishoudelijke artikelen worden vaak geprint met ABS vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.
 • Machine-Onderdelen: Voor het snel produceren van prototypes van machineonderdelen en gereedschappen is ABS een geschikte keuze.